Cum m-a pacalit Dana Budeanu

25 Feb

01Nici nu stie ea, saraca, dar eu vreau sa-i fac reclamatie in public. Initial am primit cadou cartea Manual de Stil a Danei Budeanu si am citit-o de 3 ori fiind foarte entuziasmata de ele. Si de femeie si de carte. Apoi ma interesez pe net si vad numai critici…eu tot reticenta, m-am pornit sa-i ascult sfaturile.

Mi-am facut si lista cu toate must-havurile alea..mai putin genti Hermes si diamante:D Si asa mi-am cumparat eu tricou masura M labartat ca ma subtiaza..asa zice autoarea..pacat ca la inaltimea mea de 1.60, desi sunt slaba tot efecte negative are..

Apoi am cautat 2 luni cardigan negru..ca sa-l pot combina cu o camasa alba..f clasic ce sa mai.. La fel am cautat jeansi de culoare inchisa (scria in carte totul, ce sa mai)…si..intr-un final..m-am imbracat cu astea. Care-i problema? O colega de birou s-a gandit si ea la fel ca Dana si s-a imbracat la fel! Va dati seama ce inventitvitate mare la ambele..

Morala: fiecare cum il taie capul, ca oricum nu mi s-a mai intamplat sa ma imbrac identic cu nimeni, si asta dupa capul meu neavizat. Oricand e mai bine mai ciudat imbracat decat xerox!

31 Responses to “Cum m-a pacalit Dana Budeanu”

  1. Andrei-Daniel Lefter 26 February 2009 at 10:34 am #

    :))
    Imi pare rau sa aud asa ceva! 🙂
    Tanti asta a scris si ea o carte si lumea a cumparat-o si a incercat sa puna in practica invataturile ei… mare greseala 🙂
    Creaza-ti stilul propriu si lasa-i pe altii sa se imbrace din carti! 🙂

  2. Lavy 26 February 2009 at 10:47 am #

    :)) oricum mie tot mi-a placut cadoul:P

  3. alibus 6 March 2009 at 12:04 pm #

    Daca n-ai revazut Breakfast on Tiffany cu ocazia asta n-ai facut nici o treaba :))

  4. Lavy 6 March 2009 at 12:20 pm #

    nu inteleg…cu ce ocazie filmul?

  5. alibus 6 March 2009 at 3:01 pm #

    Cu ocazia citirii cartii ;)….parca e la recomandari.

  6. Lavy 6 March 2009 at 3:41 pm #

    mamaaa tu ai citit cartea???? un baiat???
    are si varianta pt gentlemani dar…hmmm..te intereseaza si pt femei?? 😀

  7. alibus 6 March 2009 at 4:11 pm #

    binenteles ca am citit-o…trebuie sa cunosc armele adversarului, nu?

    Glumeam. Adevarul e ca mi-a spus cineva de lista de filme din carte :).

    Desi recunsoc ca filmul l-am vazut, ba chiar citisem si cartea lui Capote :).

  8. Lavy 10 March 2009 at 9:52 am #

    aici mai era un comment dar l-am sters deoarece era plin de injuraturi…si nu accept asa ceva la mine pe blog.
    mai spunea si ca eu si colega mea de birou suntem proaste amandoua…doream sa precizez ca doar eu am citit cartea, nu si ea…si in traducere libera, ideile din carte sunt la mintea cocosului, nu e nici un sfat avizat, deosebit, etc

  9. OMU 10 March 2009 at 7:32 pm #

    Buna exprimare, si concisa, in ultima propozitie! Nu stiu cate priviri de baieti cad pe fiecare fata la un oras asa de mare cum e Bucurestiul! Nu vreau sa te jignesc, nu ma intelege gresit, dar eu cred ca fiecare femeie trebuie sa se imbrace cum crede ( aici evidentiindu-se si diferenta de clasa sociala ,dar si aceea de percepere a modei ). Numai Bine!

  10. Angi 6 January 2010 at 12:43 pm #

    Aha, mai sunt si altii! Am crezut ca am eu o problema. Nu contest calitatile de stilist ale d-nei Dana Budeanu, imi plac anumite sfaturi si articole ale dansei dar, in calitate de cititor al acestor “manuale”, sunt extrem de dezamgita. Poate mi-am setat expectantele prea sus dar n-am gasit decat multe desene si putina informatie, si nici aceea folositoare: o lista de filme, must have-urile: diamante (!!! noroc ca cel de logodna are, ca altfel m-as fi simtit foarte prost si fara stil), chaneluri, hermesuri desi in prefata, cartea se vrea un manual pentru “toata lumea”!! Poate d-na Budeanu e rupta de realitatea romaneasca, traind atat timp in Londra, poate n-a scris cartea pentru muritorii de rand, desi tocmai acestia aveau nevoie de un manual de stil. In nici un caz nu ma asteptam la o lista de brand-uri de genti ci la idei, la multe do-uri si don’t-uri (ca sa nu iesim din stilul cartii) care te ajuta in stilul personal, nu-ti impun uniforme si la multe sfaturi general valabile si aplicabile marei majoritati, nu restrictive si tipice! Pacat.

    • Lavy 8 January 2010 at 2:28 pm #

      da, fii linistita..e o duda:))))

  11. ramona 20 January 2010 at 3:26 pm #

    dana a dat niste sfaturi..a incercat sa va arate cum sa va creati un stil, tu esti proasta ca nu ai stiut cum sa te imbrci asa incat sa se muleze stilului tau, ce accesorii sa porti.

    • Lavy 22 January 2010 at 11:53 am #

      draguta de Dana:)

  12. Camelia 26 January 2010 at 10:43 am #

    Deci daca nu stii sa te imbraci corect, inseamna ca esti proasta. Ramona, eu zic ca tu esti proasta ca nu te cheama Ana

  13. Alale 4 June 2010 at 10:32 am #

    Poate cartea e copiata, poate ca produsele nu sunt accesibile tuturor sau poate sfaturile sunt doar de bun simt, DAR daca ati mers in ultima vreme cu autobuzul prin Bucuresti ati sti ca sunt muuuuulte persoane care ar trebui sa le urmeze. Si aici ma refer la tricouri prea scurte, jeansi care pur si simplu deformeaza, pantofi foarte urati si nici un pic de stil personal. Eu sunt convinsa ca majoritatea oamenilor care citesc acest blog (sau altele) nu sunt in aceasta categorie, dar asta nu inseamna ca nu este o realitate in Romania si ca romancele nu ar avea nevoie sa isi mai schimbe garderoba. Eu ieri m-am uitat prin cartea asta (dupa ce am primit-o acum un an) si majoritatea lucrurilor pe care le-am vazut mi s-au parut decente. Poate iti da o idee.. poate te inspira.. poate iti aduce aminte de ceva ce uitasei ca ai in dulap.. Nu as lauda cartea, dar nici nu mi se pare ca e asa de rea..

  14. sissy 18 August 2010 at 11:49 pm #

    dpmdv greseala iti apartine. daca ai citit cartea aceea de 3 ori asa cum sustii, atunci presupun ca te-ai prins ca tinutele descrise de ea erau exemple, si ca nu trebuie sa inveti pe de rost tinutele din carte si sa le copiezi, ci sa iti construiesti propriul stil pornind de la acele tinute. adica sa le interpretezi in felul tau, sa-ti pui amprenta pe ele, nu sa imiti ce scrie acolo si apoi sa critici autoarea.

    • Lavy 21 August 2010 at 10:07 am #

      e parerea ta, ce sa zic…cartea este insa ff proasta din pacate.

  15. alina 9 September 2010 at 12:24 pm #

    Cartea din cate am inteles este o copie a “Little Black Book of Style” a Ninei Garcia. Eu am citit-o pe aceasta, si la fel, nu da cine stie ce sfaturi in schimb are lista cu filme de vazut ca vezi doamne intr-o anume scena de prin filmele alea nu stiu care era imbracata in nu stiu ce fel. Si acolo se recomanda diamante si haina de blana naturala. Ce sa zic, singurele lucruri interesante au fost cum sa iti faci putin ordine prin dulap si lista cu 10 “must-have”.
    Nu prea merita cumparate cartile, dar daca le primiti cadou sau le imprumutati merg de o lectura de weekend 🙂

  16. schfgrtxg 15 November 2010 at 7:25 pm #

    Ce sa zic am auzit destul de mult despre Dana budeanu citesc rubrica prost si bine imbracat din revista aceea. In opinia mea Dana budeanu nu are dreptate inttodeauna cu vestimentatiile pe care le declara proaste si pe cele bune. E putin total pe langa moda ca sa zic asa, se vede ca nu a facut o scoala in domeniul asta e designeri si stilisti ca ciupercile dupa ploaie. dar no este cel mai tare stilist.trist

  17. Andrada 21 December 2010 at 3:35 am #

    Nu sunt stilist si nici nu vreau sa ajung stilist, insa dna Budeanu este exemplul tipic de “ia uite ce pai ai in ochi”si ma enerveaza groaznic… Citeam inainte rubrica ei de bine/prost imbracati si cateodata avea dreptate, insa clar este inregimentata in niste tipare: dc n-ai poseta Hemes sau LV , plic Chanel si botine Loubutin, blana naturala!?! (da-le incolo de animale, ce naiba, mai bine le port moarte decat vii prin paduri), dc nu te intereseaza moda si arati ca un om normal, esti praf, mai rau decat surorile Bambi. Come on, promoveaza snobismul nu stilul. Pe cine apreciaza non stop, chiar dc una e vulgara si cealalta se credea o avangardista permanenta…pe Ana Lesko si pe Corina, cu care si colaboreaza. Acum sa vbim de barna din ochiul dnei Budeanu care nu stiam cum arata pana nu a pozat pentru o coperta. Cum te poti numi stilist in conditiile in care porti diatamai decolteul si ti se vad niste oribilitati de sani siliconati labartati de ti-i aduni de sub brate, a la Cristina Spatar??!!! Degeaba porti Chanel dc nu ai bun simt si decenta…dc operatia nu a reusit, poarta draga sutien, pentru ca nu mai esti glam, ci doar penibila si ridicola. Ca sa nu mai luam in calcul varsta ce nu-i mai permite sa se dezbrace in halul asta. Pentru sfaturi avizate, eu urmaresc “What not to wear” pe Discovery TL cu Stacy si Clinton, care sunt intr-adevar stilisti si care ajuta oamenii (unii cu niste constitutii foarte dificile) sa se imbrace bine si cu haine de la magazine ca Zara, H&M, etc.

    • Lavy 21 December 2010 at 8:08 pm #

      corect, si eu tot la What not to wear ma uit. Acum insa m-am cam plictisit pt ca au niste patternuri si le-am prins smecheriile. Si pe langa asta se adreseaza unor femei mai in varsta putin, si regulile sunt de bun simt.

    • Elena 8 January 2011 at 10:01 am #

      Super commentul tau.Pe sufletul meu l-ai scris.Total de acord!

    • Diana 18 September 2011 at 10:31 pm #

      Cel mai tare comentariu.Nota 10,ai spus tot ce am vrut si eu sa zic dar mi-ai luat-o inainte.mai e ceva de adaugat,atitudinea si fata de constipata a D.B.daca si-ar scoatebatul ala din fund poate ca n-ar fi asa de antipatica.

  18. Cristina 10 January 2011 at 1:32 pm #

    Bravo Andrada! Credeam ca numai eu am observat poza Dnei Dana de pe coperta cartii mentionate! Chiar iese total din tiparele recomandate tot de ea,in aceeasi carte…E HILAR!!!

  19. lara 13 January 2011 at 12:47 am #

    Chiar nu are cum sa fie acesta carte pentru ” muritorii de rand ” din Romania.In primul rand nu ai cum sa-ti achizitionezi nici macar piesele de baza dintr-un venit care iti acopera cu greu cheltuielile pentru supravietuire…Si e normal sa tanjim dupa stil…dar cui ii pasa de stilul unui muritor de rand?Stilul este pentru” stapani ” , pentru ” sclavi ” … nu am auzit sa fie cineva preocupat de stilul lor . Unde merge un “sclav” ? La un job aiurea unde este exploatat pe bani de nimic , aici isi petrece jumatate din viata , iar cealalta jumatate doarme , mananca daca ii mai ajung banii … si viseaza la o viata de “stapan ” cu stil …

    • Lavy 13 January 2011 at 7:42 pm #

      eu cred ca in viata trebuie s amia gandesti si pozitiv! daca tu crezi ca esti un “sclav” atunci asa te vei comporta! imi pare rau sa aud asa comentarii depresive. E ok sa visezi!

  20. adele 8 January 2012 at 2:16 am #

    Dana este o Doamna ! Sunt sigura ca nu incearca sa schimbe ideile de fashion ale unor personaje dubioase cu frustrari pe masura.Am pus in practica creativitatea simpla din manualul de fashion al Danei si am devenit o persoana mai motivata si fericita.
    Acum conduc o companie de marketing in Londra ,aici prima impresie este 99 % din resultat si intotdeauna am urmat directiile Danei .

    Dragii mei fiti mai fericiti ,persoanele cu multe frustrari vor fi intotdeanu neferuciti si vor incerca sa va raneasca asa cum si draguta de Lavy incearca,sa presupunem doar ca jobul ei este mizerabil sau foarte plictisitor sau poate Dana este o amenintare fiind mult mai cunoscuta si apreciata.

    Un an frumos!!!!

    • Lavy 8 January 2012 at 9:52 am #

      1 daca acea carte a putut sa te faca mai fericita…no comment! mai e si o carte proasta..iti dai seama cum ar fi sa citesti o carte buna…
      2 nu am nicio frustrare si nici nu am incercat sa ranesc pe nimeni 🙂
      Ideea era ca daca ai cat de cat un simt estetic sau bun simt macar, nu ai ce invata din carte..complet inutila, inspiratie poti gasi moca pe net cata vrei.
      3 desi nu vrei, esti destul de funny

  21. mihaela 14 August 2013 at 7:26 pm #

    sa va cumparati ceva de pe shop online Dana Budeanu, teapa totala, am comandat eu o bluza de in care a costat 350 ron si am avut cea mai mare dezamagire din viata mea din punct de vedere vestimentar. o bluza din care atarnau ate, nu avea tiv, stramba la cusaturi, iar materialul puteai sa stergi pe jos cu el, arata jalnic, nu avea nici o legatura cu poza de pe site. la h&m gasesti bluze mult mai faine din in, dar na, am vrut sa-mi fac un moft si m-am ales cu o dezamagire totala, nu m-am asteptat.

    • Lavy 15 August 2013 at 10:04 am #

      uite ca nu stiam ca are si colectie de haine …m-am uitat acum pe site..ce sa zic, ideile sunt destul de interesante dar preturile f mari..in fine, cam asa ar trebui pt ceva de lux….dar daca zici ca sunt cusute prost..apoi…e nesimtire!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cea mai tare carte « Beauty Republic - 15 July 2009

    […] despre Stil(Little Black Book of Style)  de Nina Garcia. Cu ceva timp in urma faceam un fel de review al Manualului de stil scris Danei Budeanu cand am gasit pe forumuri ca ar fi o imitatie ieftina a […]

Leave a comment