Regina Maria – platesti mai mult, mori mai repede

11 Jan

Doctors only care about money 2Desi si-a schimbat numele in Regina Maria si se numeste  clinica oficiala a casei regale, serviciile acestei corporatii lasa mult de dorit. Atat de mult incat ii dedic acest articol de blog.

Eu sunt abonata la ei de multi ani, de pe vremea cand se numeau CMU (Centrul Medical Unirea) si a fost cazul Raluca Stroescu, femeia moarta de epuizare la 2 ore dupa ce fusese consultata de un medic de la CMU. Femeia a murit, doctorul profeseaza acum in Franta!

Sincer daca nu as fi avut acest pachet medical gratis oferit de compania unde lucrez, nu cred ca as fi calcat vreodata pe la ei. Dar sa va spun de ce mi-a sarit mie tandara… Deci, firma plateste bani buni pe un asa numit abonament Premium Plus in care sunt incluse consultatii si analize cam de orice fel de cate ori am nevoie. Coool, nu?

Pe langa asta mai platesc o suma in plus pentru un upgrade, Premium Circle (stiti, ca la concerte). Sotul meu s-a gandit sa upgradam ca stia ca am probleme cu spatele si in acest nou abonament, unul dintre beneficii este: 15 sedinte de kinetoterapie gratis pe an. Bine, sunt foarte putine, dar oricum e un inceput, nu?

M-am programat la un consult pentru recuperare medicala la call-center-ul lor care taxeaza cu nu stiu cati euro pe minut si te tine pe fir cel putin 6 minute daca iti raspunde cineva, daca nu, suni ca fraierul de mai multe ori. Am asteptat 2 saptamani ca nu gasesti asa usor locuri, m-am dus si mi s-a recomandat kinetoterapie.. Am iesit de la consult si am fost indrumata de doctorita sa ma programez pe loc la sala de gimnastica. Acolo la receptie, am fost intrebata daca am mai facut programare la sediul lor, pentru ca nu am voie  decat 3 programari la receptie pe an sau un rahat de genul asta, in rest trebuie doar prin call center. Adica eu sunt la clinica, primesc o trimitere la alt doctor, repet, sunt acolo dar trebuie sa fac programare prin call center…. Ah poate nu stiati ca ei nu au nr de telefon la clinici sau la doctori, doar call center.

In fine, nu stiu ce le-am zis, vroiam programarea deci am insistat. Cum veneau sarbatorile si nici ei nu lucrau a ramas sa ma duc de pe 7 ianuarie. La ce ora? Pai…mi s-au propus ore de genul 10 dimineata, 12:00 sau 16:00 desi eu le tot repetam ca muncesc in intervalul 9-18:00. Ok, dupa 17:30 cica doctorii intra pe sistem de plata, adica trebuie sa platesc, s-au dus naibii toate gratuitatile. Adica la o clinica privata, dupa 17:30 trebuie sa platesti. Heloooo, e privata! platesti la orice ora, era platit deja!

N-am putut sa ma inteleg cu asistentele de acolo si am zis: ok, cat ma costa totusi sa vin seara? Pai primele 2 sedinte erau 110 ron, iar apoi costa 50 de ron sedinta:) Iar eu trebuia sa fac 15 de inceput, plus nelimitate pentru tot restul vietii:))) Si bineinteles pretul asta era cu mare reducere, ca doar eram abonat si plateam deja.

Bineinteles ca am plecat indignata si am decis sa renunt la cercul lor magic si inutil. Am gasit un alt cabinet printr-o recomandare dar imi trebuia un bilet de trimitere de la medicul de familie. Eu medicul de familie mi l-am facut tot la Regina Maria de curand pt ca la noi e un sistem de tot rasul, chiar daca eu ma duc, imi fac analize ma consulta o mie de medici, tot trebuie sa parafeze si medicul de familie concediul medical. Si cum eu la consult o data pe an cand aveam gripa mergeam la CMU, am zis ca primesc parafa mai repede asa.

Am sunat doctorita, foarte draguta femeia, era in concediu si tot a zis ca nu e problema ca ma rezolva, sa ii dau mail. I-am dat eu un mail, inca unul, niciun raspuns. A trecut o saptaman, am sunat si in call center ca sa aflu de fapt ca trebuia doa sa ma treaca pe o lista cu bilete de trimitere si eu veneam cand aveam timp sa ridic plicul. Eu o sunasem pe ea ca sa evit programarile peste o 2-3 saptamani ca atunci e liber de obicei. Nu inteleg de ce nu mi-a zis ca asa era procedura.

In fine, cei din call center mi-au zis sa vina doua zi cand vreau sa ridic trimiterea. In seara asta m-am dus, si evident ghiciti surpriza, nu era nimic la receptie pentru mine. Dupa ce am stat jumatate de ora sa ma minunez cum unora nu le pasa (era o femeie ce trebuia sa-si vaccineze copilul si astia nu vroiau sa-i dea vaccinul pentru ca vaccinul ei era in alt sediu, desi ei aveau pe soc acelasi vaccin), mi s-a spus sa dau un mail catre doamna doctor. Facusem asta de 2 ori, si nimic. Apoi vazand ca insist, s-a gandit doamna totusi sa ma ajute cumva si a discutat si cu asistenta care stia se pare ca trebuia sa scrie acel bilet, dar nu se stie ce s-a intamplat, o fi uitat doamna doctor.

Ei bine, o fi uitat, eu mi-am stricat seara si asa si-au facut si ei putina reclama negativa.

Doamne fereste sa fiti bolnavi cu adevarat si sa aveti nevoie de consultatii ca lumea. Tot ce pot sa va recomand este sa gasiti niste medici carora le pasa si chiar la cabinete private, dar mai mici.  Cred ca e important ca cineva sa-ti raspunda macar la telefon daca tot platesti servicii medicale private.

Sursa poza: o tanti din SUA, mi-e frica tare de tot ca spre asta ne indreptam.

45 Responses to “Regina Maria – platesti mai mult, mori mai repede”

  1. Haha 14 September 2013 at 1:46 pm #

    Orice om stie ca medicul care are cautare ramane la stat, ca banii pe care-i face acolo nu pot fi comparati cu cei de la privat, sunt mult mai multi de un salariu decent.

    Cand mergi la privat, mergi la oameni nepregatiti. Cinditii decente, medicina proasta. Sorry.
    Eu am merg la Regina Maria pe cand era CMU, dar numai la dr. recomandat; care dr. lucra, in mod evident, si la spital de stat, ca doar avea clientela ei. Si lucra si la Sanador si am mers si acolo dupa ea. Si mai avea o colaborare, am uitat acum cum se numeste.

    Sa mergi asa direct la medic cu atitudine de spital de stat, ca sari tu coada si asteptarea si apoi sa te plangi ca sistemul nu functioneaza e jenant. Daca ai vorbit asa la receptie o data, era si normal sa stai s-astepti. Eu n-am asteptat niciodata, mereu le-am zambit, ele mi-au zambit… Jumatate de ora sigur nu asteptam o hartie.
    Serviciile medicale sunt platite in masura in care scrie in contract, nu e platit orice oricand; daca scrie kineto dimineata… surpriza: e gratuit doar dimineata. 😀
    Cu regret te anunt si faptul ca taxarea cu tarife de nu stiu cati euro pentru call center e vina operatorului de telefonie, tariful lor e normal; de fapt, dintre toate clinicile private la care am fost, nu cunosc niciuna care sa aiba tarif specific la call center.

    Esti cam suparata pe viata, ma trem ca nu e persoana care sa nu te supere… te-ar ajuta mult daca intai de a cere ai cunoaste care sunt drepturile tale, pana unde se intind. Exista un formular de feedback sau, daca nu, il poti solicita pe mail si le spui tu ce crezi acolo.
    Chestia asta razbunatoare, ca stai sa vezi ce le fac eu… e aiurea, neproductiva si nu ajuta pe nimeni.

    Iti doresc mai multa liniste interioara!

    • Lavy 22 September 2013 at 8:02 am #

      sunt f linistita, multumesc:))))
      Vroiam sa subliniez ca in contract, orice contract cu Regina Maria nu scrie, nu exista chestia asta cu platesti dupa ora x. De fapt, dupa faza cu orele de kineto am reusit sa iau legatura cu cineva din interior si am aflat ca as fi putut sa ma duc la orice ora dar ca asa sunt “‘sfatuiti”‘ operatorii sa indice anumite ore. Solutia care mi s-a dat a fost: daca ai probleme si nu vor sa te programeze, ia legatura cu mine si se rezolva. Eu sincer am ales sa ma duc in alta parte si sa platesc. E vorba de principiu: toata lumea cu abonament ar trebui sa beneficieze si nu mi se pare normal ca pentru a beneficia de ceva inclus trebuie sa apelez la pile si relatii!

      • iomada 18 May 2016 at 1:17 pm #

        nu vad critici in privinta actului medical in articolul tau.. in afara de cazul fetei moarta de epuizare.. unde nu am informatii ca sa imi dau cu parerea.. tu te plangi aici de sistemul de organizare. la stat se asteapta infinit mai mult.. si chiar si la cabinetele particulare ale medicilor. serviciul de call center a fost creat ca sa nu mai fie imbulzeala la receptie si sa se poata ocupa efectiv de primirea pacientilor, analize, plati – deci nu mi se pare normal ca sa pretinzi ca ei sa te ajute cu asta… ca ne intoarcem de unde am pornit. nu toti medicii de la regina maria sunt medici angajati. multi au si colaborare sau parteneriat ceea ce inseamna ca o zi pe satpamana, sau un anumit interval orar.. nu fac servicii pt regina maria.. ci pt ei.. iar regina maria le pune cabinetul la dispozitie. de aceea se plateste. daca te interesezi exact ce e acoperit de abonamentul tau.. vei reusi sa iti faci programari in urele acoperite de abonament. daca vrei la nu stiu ce somitate.. care vine doar ca partener colaborator la regina maria – platesti consultatie – cu discount. si anumite analize se platesc.. tot cu reducere.. dar se platesc. sincer mi se pare ca nici nu prea ai incercat sa intelegi termenii si conditiile din abonamentul tau.. poate daca o vei face vei gasi modalitati sa il folosesti la max. iar cu kinetoterapia.. sa stii ca de la medicul de familie poti primi gratuit prin CASMB sedinte in alte centre.. nu e nevoie sa platesti upgrade la regina maria.. mai exista si alte optiuni. in orice caz multa sanatate si mai multa determinare si atentie pe viitor~!

  2. dana 21 January 2014 at 3:51 pm #

    Vreau sa iti dau si eu un feedback la tot ce ai scris! Ai dreptate, Regina Maria are niste avocati foarte buni care schimba regulile in general imediat dupa semnarea contractelor cu firmele care fac abonamente sau asigurari medicale angajatilor. Sa iti spun cazul meu: De la 1/01/2014 am asigurare medicala prin Groupama, am primit un ghid frumos cartonat cu o utopie de asigurare, totul gratis oricand, la orice medic inclusiv Parteneriatul Academic,atat pentru angajat cat si pentru dependenti. Surpriza a venit la 12 zile de la intrarea in vigoare a acestei asigurari, la receptie mi se spune ca trebuie sa platec pt ca medicul respectiv este in regim de “plata cu ora” bineinteles ca am renuntat la conult. incerc altceva, psihoterapie pt copil, raspunsul a fost ca nu se poate ca e minor!!! si pshihoterapia de familie nu intra in asigurare dar acest lucru il stiu doar ei pentru ca noua nu ni s-a spus asa ceva! Asta e doar inceputul , sunt foarte curioasa cum vor gestiona aceste neconcordante cu 18.000 de colegi ai mei!

    • Lavy 25 January 2014 at 8:08 am #

      nu cred ca vor fi probleme cu cei 18000..cati sa fie bolnavi si cati sa faca plangere?… chiar, oare cum se fac plangeri la astia?
      apropo, pot sa pun si update la articolul asta…de atunci mi s-au mai intamplat urmatoarele:
      – am fost anuntata cu o ora inainte de programare ca doctorita e in spital bolnava, prin urmare se anuleaza vizita mea si sa sun eu in call center sa ma programez in alta parte. Stie toata lumea ca daca e urgent, nu gaasesti asa repede doctori disponibili.
      – cu un minut inainte sa inceapa consultatia, (eram deja in clinica), m-au sunat sa-mi spuna ca s-a stricat ecograful, la fel fara sa-mi dea vreo solutie. trebuia sa fac morfologie de trimestru 1, asta se face cu programare cu o luna in avans.
      – m-au sunat ca dr e la o nastere si ca o sa intarzie, nu se stie cat.
      – mi-au incurcat fisa cu a altei paciente, prin urmare mi-au introdus date gresite la ultima ecografie, iar la urmatoarea, medicul se certa cu mine ca nu stiu eu in cate sapt sunt cu sarcina.

      • unu 19 March 2014 at 3:46 pm #

        plangeri… la cine? cel mult o sesizare la care va raspunde o fatuca din call-center.

        serviciile lor mi se par execrabile in comparatie cu alte servicii medicale private din RO. plecand de la medici ce pun diagnostice gresite si terminand cu fetele de la receptia CMU, care chicoteau atunci cand o persoana in scaun cu rotile incerca sa intre in spitalul lor. de ce chicoteau? pentru ca nu incapea, usile de acolo aveau cred vreo 50cm latime.

        singura bila alba mi se pare ambulanta BGS care vine mult mai repede decat cea de la stat. iar pentru medicii de pe ambulanta am toata stima, dau dovada de mult mai mult profesionalism decat cei de la RM (problema e ca tot tanti de la RM ii solicita si… trebuie convinsa).

    • iomada 18 May 2016 at 1:19 pm #

      Am patit si eu sa mi se ceara bani .. dar a fost greseala de la receptie. si au rectificat. nu stiu neparat cele de la receptie ce fel de intelegere are semnata firma ta.. ar trebui sa vb prin account managerul de la RM pt firma ta despre povestea asta.. in esenta ai un contract semnat de companie la HR, o brosura cu o promisiune.. si o pretentie care le contrazice de la receptie.. Mai fac si greseli si nu tocmai rar fetele de acolo.

  3. shortafella 19 March 2014 at 11:03 am #

    Ia vedeți aici ce a pățit și frățioru vostru, care a încercat să se vindece cu ajutorul Reginuței, deținând card Premium Plus. Se pare că singurul lucru la care e bun cardu’ ăla e să-ți prepari Coca Cola.

    Regina poeziilor pe febră.

  4. Vali 27 September 2014 at 9:56 pm #

    Daca ai probleme cu spatele sugerez sa incerci cateva sedinte de osteopatie. La Regina Maria nu vei putea face, insa sunt cativa prin Bucuresti si ii vei gasi pe net. Probleme similare sunt si la alte clinici. Spre exemplu ti se cere si iti faci un RMN care e neclar, deh ghinion aparatul a avut ceva in ziua aia (?), e musai sa mai faci unul, insa costa si nu e deloc ieftin.

  5. alexa 21 October 2014 at 9:05 am #

    Mie mi sa intamplat ieri. Nu recomand sa mergeți la regina maria dupa ce ca dai o grămadă bani pt o consmutație adică 140 ron te mai și tratrează cu plictiseala abia daca scoți doua vorbe de la ei.MORIIIII LA REGINA MARIA Și pt ca doctori.de acolo mai lucrează și la stat….. Deci puteti sa va duceți și la stat ca dai peste aceași medici și pe bani mai puțin…. Va recomand cu incredere ?Medlife acolo sunt oameni zambitori își dau interesul

    • Anca 28 February 2015 at 5:12 am #

      De 3 ani merg la ei. Si eu, si sotul si pustiul mergem. Si nu am avut pb. Nici cu suprataxa pe call center, nici cu tariful, nici cu obtinerea programarilor…. Nu inteleg cum ai avut norocul asta dar, ma repet, consider ca au fost corecti cu mine si am fost informata corespunzator. So….

  6. Alex 17 March 2015 at 1:31 pm #

    Atentie la abonamentele propuse de Regina Maria. Este o mare inselatorie caci REDUCERILE mentionate NU SUNT APLICATE sau si mai rau, pacientii sunt inscrisi la consultatii facute de doctori “PROSTI” dupa afirmatia persoanelor din interior. Doctorii asa-numiti “BUNI” nu consulta decat oameni cu stare… Cum este acceptata acesta politica de exterminare si discriminare de catre reteaua de sanatate? A cui sanatate?
    Sa va fie rusine si sa primiti pedeapsa cuvenita! Reclamatia va fi depusa si la DNA: cum va obtineti banii si cine v-a dat acceptarea sa functionati (ati dat mita?)

    • maria 3 June 2015 at 3:30 pm #

      o nedumerire, am si eu analize scaun ,probe luate dimineata ,seara ntie ptr toti cei care rezultatul era helicobacterio…… ,ceva i mi spunea sa m ai incerc la un lab analize cu plata .acolo ca sa vezi rezult negativ nici urma de asa ceva nici un parazit .am abonament dar sint directionata catre doct unde se plateste consultatia .test alergologie consult gratis dar mi se aduce la cunostiinta ca an 120 ron plata consult .d na doct care mi a facut programarea la receptie a facut o stind cu spatele la mine nici nu stiu ce a vorbit la receptie .sint fffffff dezamagita de regina maria o sa ne retragem abonament .atentie oameni au deschis acum fundatia regina m cu plata.nu va puneti un semn de intrebare,-

  7. Alina Diana 4 June 2015 at 6:12 pm #

    As vrea sa expun tuturor bataia de joc pe care o companie privata de sanatate din Romania care jongleaza cu sume uriase de bani, o practica cu angajatii sai din call center. Un angajat full time in call center, care lucreaza la foc continuu opt ore pe zi inregistrand programari, rezolvand situatii dificile si reclamatii castiga mirifica suma de 1000 lei, din care se scad 27 de lei impozitul pe bonurile de masa. Mai mult, angajatul este obligat sa isi deschida un cont la OTP Bank, unde ii vor fi opriti din salariu, lunar, 6 lei, asta pentru vina de a avea un salariu mai mic de 3000 de lei. Cu cat esti mai sarac , la OTP Bank, comisionul este mai mare. Un angajat part time, care lucreaza 4 ore in acleasi call center, va fi platit cu 500 de lei, cu care isi poate cumpara o data pe luna, o pereche de pantofi si un tricou. Pentru 6 ore, un angajat va castiga 750 de lei minus cei 27 de lei impozitul pe bonurile de masa. Regina Maria profita astfel de naivitatea unor tineri abia iesiti de pe bancile scolii sau inca studenti, care accepta aceste salarii de mizerie. Daca se incearca negocierea de catre cativa mai rasariti, li se inchide imediat gura de catre angajatii de la HR, obisnuiti ca romanul trebuie sa taca , sa inghita si daca i-e foame, sa fure.

  8. Clara 30 August 2015 at 3:50 pm #

    Da sa va spun eu de acest spital . Dupa nastede te trezesti cu o factura mult prea mare decat ti s a spus. La.mine s aajuns la o nastere normala vam 70 mil. Sa nu spun ca CAS ul desi promis la inceput a trebuit sa l acopar tot eu. Ca na cel care naste acolo se “respecta”. Si uite asa cu doua credite si o banca i am facut pe astia cu bani . Ei spun una si alta vezi pe factura. Asa ca daca vreti sa nasteti acolo, d nelor pregatiti va cu bani multi si cand incheiati in contract nu i luati de buni. Cititi l ,rascititi l si luativa si un reprezentant legal sa fiti siguri ca nu veti fi pacaliti.

    • Lavy 20 September 2015 at 7:00 am #

      bani bani bani! asta e senzatia mea ca este preocuparea lor!

      • Paul 28 October 2015 at 1:46 pm #

        Ciudat, noi suntem abonat la ei de aproape 3 ani si nici eu nici familia n-am avut vreodata probleme, de cate ori am apelat la serviciile lor mi-au zambit si au rezolvat prompt. Inclusiv cand am fost la mare cu familia, unul din copii a facut o fractura cazand pe scara hotelului dupa o sindrofie, ne-au rezolvat problema doar cu un telefon, desi era aproape 2 dimineata cand am sunat. In ceea ce priveste programul peste o anumita ora, nu stiu ce sa zic, dar cred ca unii confunda clinicile private cu spitalele de urgenta. In clinici nu se fac ture 24/7 decat daca asta scrie pe usa clinicii, din cate stiu. Numai bine, sa te insanatosesti grabnic.

  9. cristina 26 November 2015 at 11:58 am #

    Si eu am foarte multe probleme cu ei. Feriti-va ca sigur veti plati total diferit decat va spun. Numai minciuni, cei din call-center zic ceva, pers de contact iti spune ceva, apoi de fapt e altceva. Jalnic. eu, pentru a doua nastere, sigur ma voi orienta catre alta clinica privata. In plus, puteti observa foarte usor ca au preturi mult mai mari fata de alte laboratoare/ clinici private,

    • Ioan 23 December 2015 at 1:53 pm #

      “Viva Regina Maria”
      O mica poveste.

      Eu si fetita mea avem abonamente “Premium Circle”.. doar am zis sa avem cat mai multe analize incluse.
      Dupa un consult la pediatrie fetitei i-au recomandat un set de ecografii ( cardiaca, abdominala, transfontanelara). Toate bune si frumoase..
      Astazi aflam cu stupoare ca ecografiile costa, cu toate ca in pachetul ales ele erau gratuite ( teoretic ).
      Sun si intreb in call center de ce si cum este posibil asa ceva, iar raspunsul a fost: “Aceste ecografii le fac numai medicii care sunt cu plata”
      Am ramas uimit si am intrebat “Cum adica cu plata?” raspunsul a fost ca medicii care efectueaza aceste ecografii specifica sa fie cu plata. Am cerut alti medici si mi-au raspuns ca toti cei care fac asta pentru bebelusi specifica “cu plata”

      Am fost abonat Medlife timp de 6 ani, iar la ei nu am avut nici o problema de genul acesta, iar medicul nu a contat daca a fost de “top” sau nu. La Medlife am fost numai la medici bine cotati, dupa ce am citit review-uri despre ei si am vazut parerile oamenilor.
      La Medlife am stiut din prima ce am gratuit, ce am redus si care sunt conditiile.

      Regret foarte mult ca am ales serviciile lor, dar din pacate sunt multe companii ce imping mii de abonati la ei, iar eu ca orice alt abonat acum trebuie sa stau legat de cap cu ei pentru inca 10 luni.

      • lavy 5 January 2016 at 11:10 pm #

        De asteptat din partea lor!!! Ultima patanie a mea a fost luna trecuta. Mi-am facut un set de analize si mi s-a spus sec 440 lei de plata! Desi eu in trecut le facusem si platisem o analiza o suma modica. Am refuzat sa platesc si am aflat cu stupoare la job ca erau incluse in abonament, evident! Dar ce sa vezi, asa le arata lor in sistem. Explicatia asistentei: doamna, sunt 35 de analize! Cum sa fie gratis?:)
        Pana la urma am platit 19 lei! Ma felicit si acum ca nu m-am grabit sa achit!
        Deh, deja sunt calita!

      • Ana 22 November 2017 at 8:18 am #

        Medlife f ok
        Incheie abonamentul cu Regina Maria

    • lavy 5 January 2016 at 11:11 pm #

      Sanador pare cel mai ieftin si conditii f bune

  10. Ana 31 March 2016 at 9:55 pm #

    Regina maria este una din companiile penibile din tara asta. Dupa ce mergi la un consult periodic, banal de altfel…platesti 350 lei, te trezesti ca pana si eliberarea unei retete va mai costa 70 lei! Penibil! Niciodata nu o sa mai merg la aceasta companie penibila!

    • lavy 13 April 2016 at 6:58 pm #

      sa platesti nu merita. eu am abonament, altfel nu calcam!

  11. Sorina 8 April 2016 at 2:14 am #

    Regina Maria e cea mai mare teapa. Ma internez bine si ma externez racita. Toata sarcina am evitat sa racesc si tocmai in spital reusesc pentru ca baga sistemele de ventilatie de nu poti respira. Daca dr meu nu era aici nu mai stateam la discutii. Si cand le zici ridica din umeri si zic ca nu au ce face.

  12. Lavy 31 May 2016 at 9:07 am #

    Pentru iomada ca nu pot da reply: nu acuz medicii, ci compania si sistemul in care lucreaza. De exemplu acum in 2016 pentru analize incluse in abonament am primit facturi de 440 lei respectiv 250 lei. Noroc ca am refuzat sa le platesc. Tocmai ca mi am verificat f bine abonamentul si stiam ca sunt incluse. Am rezolvat prin HR de la firma mea cu interventie din back office regina maria. Si dupa o luna, alte analize, acelasi lucru. Mi s a spus sa achit. Am refuzat si de data asta si ce credeti? Dupa ce m am certat cu tipa de la casierie de acolo, brusc mi a zis ca nu tb sa mai platesc. Nu stiu cum fac alti pacienti , probabil platesc si sunt pacaliti?

  13. popa susana 31 May 2016 at 11:30 pm #

    Buna ziua! Am fost ieri la Regina Maria, la dermatologie, pentru ca m-am trezit cu bubite rosii pe tot corpul, la doamna doctor Opris Dana, care mi a spus ca nu stie ce am, sa astept daca imi apar bube pe cap, am varicela, daca nu, nu. Si cu toate acestea, banii de consultatie 150 de lei se taxeaza. De ce??? Ma trimite la spital la boli infectioase, dar nu inainte de imi da o reteta, un antihistaminic de care nu a auzit nimeni si 2 creme, pe care am dat in total 60 de lei. Cine imi va deconta aceste medicamente care mai rau mi-au facut? Clinica sper!! imi spune sa incerc o crema pe o mana si pe cealalta mana sa incerc cealalta crema, sa vad care imi face bine. Sa le incerc ca si cum asa se face medicina, sa experimenteze cu mine. Fac intocmai, doar doamna e doctor, nu eu. Ma dau cum mi a spus si la nici un minut, pe mana dreapta bubele se maresc se dilata si se umplu cu puroi. M a adus intr o stare mai grava decat eram.

  14. Cris 26 June 2016 at 4:02 pm #

    ..Am facut progrmare on line pe siteul Regina Maria,avand trimitere de la medicul de familie. Am asteptat 2 saptamani sa ma sune ei sa-mi confirme programarile.Nimic. De abia dupa de am sunat eu la call center ( si eu ma gandesc ca acel numarte taxeaz peste normal daca-l apelezi =gen cele poron?-!!!???). Normal ca la programarile pe care mi le-au dat expira cele 30 de zile de valabilitate ale trimiterilor !Clinica de rahat !

    • Lavy 21 July 2016 at 8:51 pm #

      Nu cred ca au tarife preferentiale la call center. Eu sun tot timpul si nu am cost suplimentar. Intra pe minutele nationale la mine pe mobil

  15. mihaela 18 September 2016 at 6:04 pm #

    La acesti minunati in Cta am fost ptr extragerea unui lipom de pe scalp(cat un bob de mazare), in urma consultatiei mi-au cerut 150 lei.M-au programat peste 5 zile,cu jumatate de ora inainte de programare m-au reprogramat.Am ajuns peste 2 zile cum au dorit dansii,au incizat,scos,cusut si cand am ajuns la receptie sa achit mi-au cerut 500 lei!!!! Dupa ce am innebunit si le-am facut mare criza de nervi au acceptat 150 lei,cat mi-au cerut initial.M-au programat peste 7 zile la scos ațe…cand am ajuns in clinica mi-au spus ca mi le vor scoate peste o zi ptr ca nu e chirurgul.Am intrebat cat costa sa-mi scoata ațele…prima data mi-au spus ca nimic😂,am rugat-o sa se mai uite o data ca sa nu patesc ca la extractia lipomului si ghici ce??? acum ma costs 48 lei!!! Am multumit frumos,am dat acasa cu spirt pe o forfecuta de pielite,am taiat ața,am tras cu penseta si…gata.Nu am vazut in viata mea oameni mai nesimtiti si servicii mai haotice ca la astia!!

  16. cati 12 January 2017 at 8:50 pm #

    Si eu am fost la Regina Maria si din pacate tot o experienta neplacuta am avut. Fetele de la receptie la fel de indolente si plictisite . Medicul a intarziat 2 ore iar cand m-am dus la receptie sa intreb dupa prima ora de asteptare o domnisorica s-a uitat mirata la mine si mi-a spus ca domnul doctor a anuntat ca intarzie dar ele n-au cosiderat ca tebuie sa spuna si pacientilor….
    Oricum o experienta total neplacuta si da ,doctorul respectiv lucreaza si la stat dar a tinut neaparat sa venim la Regina Maria unde am platit 250 ron 10min de cosult si 2 ore de asteptare!

    • Ana 7 February 2017 at 1:40 pm #

      Buna ziua tuturor! Am facut acum un an in 2016 un act de adeziune la pachet Premium pentru mine si Standard pentru sotul meu, prin firma la care lucrez. Am primit o factura pentru 6 luni, am achitat-o. Incepand cu luna iulie 2016 am intrat in concediu de maternitate, si stiam ca din august n-o sa mai beneficiez de cele 6 luni servicii. M-au sunat de curand si se pare ca mi-au trimis o factura in august 2016 pe adresa de email de la serviciu (la vremea aceea posibil ca aveam out-of-office, acum nu mai e valabila adresa), factura cuprinzand servicii medicale pentru urmatoarele 6 luni (zice ca contractul se prelungeste unilateral daca nu-i suni cu 30 zile inainte sa anunti ca nu le mai vrei serviciile). Si m-au informat ca mi-au trimis o notificare scrisa la adresa mea, dar au scris pe plic un alt oras decat cel din buletin. Eu nici nu am stiut de factura sau notificare si ei asteapta acum sa le-o platesc- sunt expert contabil, cand primesc o factura fie o platesc, fie cer socoteala, nu las lucrurile nerezolvate. O sa va anunt cum rezolv problema de comunicare. Sper sa fie parteneri de incredere in continuare!

  17. Dana Brasoveanu 23 March 2017 at 1:09 pm #

    Normal ca te programeaza la Sfantu Asteapta, ca sa platesti sa te programeze mai repede . Asta si pentru ca doctorii sunt platiti cu 2 lei pentru abonati, adica calitate 0 , iar pentru pacientii care platesc sunt platiti mai mult! de asta si pot propune niste preturi ingrozitor de mici, oricat de mici, ca te tin sub control.
    Bataie de joc pe banii nostri.

  18. Adrian Pop 14 April 2017 at 2:28 pm #

    Am sunat acum sa imi fac o programare la eco de Inima la regina Maria. Ca cica il am
    Inclus in abonament. Din pacate de 10 ani numai la ei am avut ghinionul sa am abonament , dar de cate ori am avut nevoie , pentru ca m-au programat peste o Luna ( normal, isi controleaza costurile!!) am ajuns in alta parte cu plata. Am risc de infarct, am facut si test de efort si coronarografie, pe bani , in alta parte. Acum am sunat sa ma programez la ei pentru o ecografie la inima. Ia ghiciti… doamna pusa sa tina abonatii in frau vrea sa imi faca EKG si consult, nu ecografie… ca deh! Costa eco. Nu le-a ajuns cazul Ernst &Young. Le mai baga la vrajeli pe fetele astea care nici macar dr nu Sunt si care probabil nu stiu ce masuratori se fac la ecografie . Voi face tot posibilul sa ii evit .

  19. IONESCU GABRIELA MARINA 12 May 2017 at 9:42 am #

    In aceasta dimineata am facut o programare ptr un consult endocrinologic.In urma discutiei cu consultantul din call center, nu am putut obtine referinte despre medicii de specialitate.Motivatia consultantului a fost ca toate apelurile telefonice sunt preluate de catre call center Bucuresti, ca dansul nu detine informatii despre medicii din Ploiesti .Am fost indrumata sa ma duc personal in Clinica pentru a obtin aceste informatii.
    Mentonez ca mi s-a comunicat ca Clinica Regina Maria Ploiesti nu detine un numar de telefon in vederea programarii/preluarii informatiilor necesare.
    Ma intreb oare daca si colegii mei din Bucuresti se duc in Clinica sa afle mai multe detalii despre medici.

  20. Bucur Catalina 11 June 2017 at 1:26 pm #

    Nu sunt profesionisti si au foarte multi medici slab pregatiti. Am fost la o consulatie in specialitatea dermatologie, nu mai retin numele medicului, a durat 10 minute, timp in care mi-a spus ca nu stie ce probleme am, nu mi-a pus nici un diagnostic si a cautat pe google defata cu mine poate, poate gasete ceva. Am plecat exact cum m-am dus, plus o carte de vizita sa o sun in caz ca descoper ce am. Frumos consult, ce sa zic.

  21. Ana 22 November 2017 at 8:12 am #

    Buna ziua
    Am facut si eu cateva analize la Regina Maria si am platit scump,orice analize este extrem de scump,am inteles este privat si am platit dar ce nu inteleg si nici nu voi mai vizita vreodata acesta clinica este faptul ca dupa ce mi-am facut niste analize de labortor am cerut sa fac si o programare ptr o consultatie in ideea si ptr a mi se intrpreta analize efectuate si platite la ei,deci ptr o consultatie suma este de 170 la ginecologie,vi se pare normal? Avand in vedere ca am facut analizele la ei si nu doar odata ,nu mi se pare corect ca ptr o consultatie fiind pacient fidel la ei sa platesti ,si o consultatie la ei ce insemana ? Sta de vorba 3 min cu tine si te mai pune sa faci o gramada de analize binenteles la ei ca sa dai mai multi bani,de aceea sunt atatea boli si oameni bolnavi ca au aparut aceste clinice private care sunt extrem de scumpe si ca dr.in ele sunt dr.fara experienta intrati cu facultate platita si nu stiu nimic de capul lor mai rau te imbolnavesti ,chiar nu recomand nimanui aceasta clinica sunt preturi f mari si nu ai nici un beneficiu si nu esti sigur de rezultatele de laborator ,am facut la ei dupa care am facut imediat in alta parte si diferenta a fost enorma
    Aveti grija ce va alegeti sa faceti
    Rusine Regina Maria

  22. grigorenco ovidiana 28 December 2017 at 11:11 pm #

    exact asa este. nu imi e frica sa spun.platim mult si isi bat joc. eu am cerut o programare la medic generalist..oricand dupa craciun intre 27 dec si 3 ianuarie si mi s a zis ca au inchis..sa revin dupa 5 ianuarie. in conditiile in care ei nu sunt bugetari, asigurarea e privata si platita . DECI O SAPTAMANA NU TE POTI PROGRAMA SI NICI NU POTI VEDEA UN DOCTOR. MI AU SPUS CA DACA E URGENTA SA DAU TELEFON LA CALLCENTER SI MA SFATUIESTE UN DOCTOR PRIN TELEFON. AM RAMAS…PROASTA…ORICUM SUNT PT CA TREBUIA SA LE FAC RECLAMATIE LA OPC…DAR M AM DESTEPTAT SI MI AM AMINTIT CA OPC UL VINE IN CONTROL DOAR LA ACEIA MICI ..CE VAND COVRIGI LA PATISERIE SI ZDRENTE LA CHIOSC …DOAR PE AIA…II POATE amenda. OPC ul nu vine in control la corporatii, la ENTITATI , NICI LA BRAND URI MARI…PT CA SUNT GONITI.SI BATJOCORITI DE AVOCATII FIRMELOR MARI..
    ASA K DA…REGINA MARIA..E O FIRMA..SAU CE O FI UNDE SUNT ASIGURATA…DAR ISI BATE JOC DE OAMENII CU PROBLEME DE SANATATE. INCASEAZA SI ISI BATE JOC

    • Fidel 10 August 2018 at 1:58 am #

      Scumpa doamna,eu am fost programat pt medicina muncii de catre cei de la firma unde urma sa lucrez si am dat la cam 7 din policlinica asta nemaipomenita de pe Sos Pipera,langa Antena 3…de o d na dr tare grabita si neindemanatica totalmente si rezultatul ce sa vezi? Ca sunt surd si am o aorta infundata la inima….nici macar nu stia sa foloseasca bine acel aparat E.K.G si surpriza mea a fost socanta cand mi a spus ce as avea…insa m a recomandat si la alti cardiologi tot din Regina asta…Maria ca sa ma cinsulte si ei ca tot nu plateam…..dupa care am fost trimis pe hol sa dau testul psihologic….pe genunchi ca nu aveau mese…..in galagia de pe hol si caldura insuportabila…..

  23. wordywritercom 23 October 2018 at 7:56 pm #

    Nici eu nu recomand aceasta clinica! In general medicii sunt tineri, ceea ce inseamna ca nu au experienta de care au nevoie anumiti pacienti cu probleme mai grave de sanatate. Tarifele serviciilor si analizelor sunt exorbitante, uneori duble sau chiar triple in comparatie cu alte cabinete private sau clinici concurente. Consultatiile sunt superficiale, mai mult de 10 minute nu petreci in cabinetul medicului (care nu are asistenta de obicei si, evident, acesta pierde timp in defavoarea pacientului cu anumite pregatiri). Programarile nu se respecta, iar domnisoarele de la receptie nu sunt intotdeauna foarte respectoase sau amabile. Desigur, exista si riscul ca analizele sa nu fie corecte sau posibilitatea ca medicii sa te sfatuiasca sa iti faci analizele in alta parte, nu la clinica pentru care lucreaza.

    Ce am mai observat este ca medicii sunt instruiti sa recomande pacientilor cat mai multe analize sau sa efectueze cat mai multe investigatii, uneori fara sa informeze pacientul in prealabil.

    Asa s-a intamplat la ultima consultatie la medicul dermatolog din aceasta clinica, consultatie gratuita in baza unui abonament oferit de angajator. Pe langa scurta discutie cu medicul, acesta a efectuat o dermatoscopie – investigatie ce nu intra in abonament – fara sa imi ceara acordul sau sa ma informeze ca aceasta reprezinta un serviciu separat si costa 105 lei (procedura care de obicei costa in jur de 40 – 50 lei), dar si fara sa imi dea un bon de plata la iesirea din cabinet. Dupa vreo ora, ma suna o domnisoara de la receptie sa ma intrebe daca mai sunt in clinica pentru ca nu am achitat dermatoscopia. Evident ca nu mai eram in clinica si ca am refuzat sa platesc in conditiile in care nu au respectat un principiu simplu – acela al comunicarii si informarii pacientului, dar si al confirmarii printr-un bon fiscal ca am beneficiat de un serviciu care nu intra in abonament. Cand am cerut explicatii si le-am spus ca nu platesc, mi s-a spus in mod repetat si foarte sec ”aveti de plata 105 lei”. Am primit ulterior un e-mail in care primeam sfaturi legate de modalitatea in care pot achita suma restanta.

    Discutand cu o persoana din interiorul clinicii am aflat ca aceste cazuri sunt foarte des intalnite si ca, desigur, Regina Maria nu pierde niciodata. Daca nu achiti, iti blocheaza accesul la serviciile lor sau apeleaza la recuperatori. Deci…da, feriti-va pentru ca sunteti singurii care puteti faceacest lucru. Statul roman nu detine (momentan) autoritati abilitate sa verifice si sa sanctioneze activitatea acestor clinici private.

  24. Pacient Rabdator 12 December 2018 at 10:50 am #

    Va recomand sa faceti plangere la ASF, ANPC si Ministerul Sanatatii pentru aceste asigurari Groupama-Regina Maria cu facturi umflate si nerespectarea legislatiei in vigoare. Atentie caci datorita acestor facturi umflate riscati sa depasiti limita de asigurare foarte repede. ex: un medicament ce se poate achita intr-un singur exemplar de catre oricine de la o farmacie, apare pa factura la pret dublu, in conditiile in care Regina Maria achizioneaza en-gross.

  25. roman 23 October 2020 at 8:38 am #

    Tocmai ce am fost sunat de un angajat Kruk…pentru amarata suma de 432 lei…jalnic…am facut sesizari de stingere a raporturilor contractuale inca din luna februarie catre minunatul call center si mi s-a raspuns abia dupa 5 luni. raspunsul fiind unul generat automat, robotic, rece fara sa isi asume cele reclamate de mine, fara sa se tina cont de aspectele sesizate. Este inadmisibil sa pretinzi bani pentru servicii pe care nu le-ai oferit, plus situatia jenanta in care am fost pusi in ianuarie pe care am descris-o de cel putin 8 ori angajatilor de la call center in decurs de 7 luni. Acest gen de interactiune aduce rusine retelei Regina Maria. Sotia a nascut la Spitalul Regina Maria Baneasa de care suntem extrem de multumiti, in rest…432 lei – Kruk…eu…om care a platit mai bine de 120 milioane retelei Regina Maria in decursul anului 2019…Rusine !!!

Leave a comment