E OK sa ne reciclam hainele la H&M?

7 Jan

Acum vreo luna H&M anunta lansarea unui program de reciclare a hainelor uzate (sau nu) pentru februarie anul acesta. Ideea a mai fost incercata, dar la scara mica, exemplu: chiar in decembrie la Time Out din Orhideea aveai reducere de 100 ron la achizitionarea unor jeansi daca veneai cu perechea veche.

La scara larga insa – si ce scara mai larga exista decat H&M- nu am vazut nimic niciodata. Eu sunt mare fana a reciclarii in general insa cand vine vorba de haine, “a recicla” inseamna si ”a dona catre cei nevoiasi”.

Sunt sigura ca sunt multi shopaholici care vor sa scape de anumite haine chiar daca ele fizic nu sunt uzate. Deseori aud oameni ca au haine noi noute in dulap pe care nu au apucat sa le poarte! Cu siguranta e o masura extraordinara pentru hainele cu defecte pe care ti-e rusine sa le dai de pomana si totusi sunt asa putin in dubiu legat de celelalte. Practic voucherele de cumparaturi pe care le vom primi ne vor face sa cumparam din nou haine pe care anul viitor le vom aduce inapoi pentru a le recicla…

Eu cred ca ar trebui gasit un sistem prin care acele haine care sunt in stare buna, sa poata fi donate cumva, iar restul sa fie efectiv reciclate. Dar na, ramane de vazut ce se va intampla, pana atunci eu salut aceasta initiativa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: