Ce face un consultant de stil?

3 Oct

Personal shopper, consultant de stil, critic de moda, suna toate atat de bine dar sa vedem ce naiba inseamna:)

Pentru ca astazi am luat parte la un workshop vestimentar  prezentat de Irina Markovits (Style Diary), m-am gandit sa va impartasesc si voua ca sa stiti clar ce face un consultant de stil.

De exemplu ce inseamna sa fii consultant de stil: ce presupune, cat costa, cat dureaza. Acum dupa cum banuiti, acest job inseamna practic sa ajuti diverse persoane sa-si construiasca un stil, sa se imbrace si sa arate bine. Pentru asta sunt necesare aproximativ 3 sedinte cu un astfel de consultant, si anume: discutia initiala cu persoana respectiva, analiza garderobei si finala, personal shopping pentru completarea garderobei.

Initial, pe langa detaliile fizice legate de silueta si croielile potrivite clientei, consultantul trebuie sa afle ce fel de persoana este, unde lucreaza, ce locuri frecventeaza, ce imagine doreste sa transmita si bineinteles ce fel de personalitate poseda si ce stil ii place! Tot in prima sedinta se acorda si asa numita consiliere cromatica; in functie de culoarea pielii, a ochilor, a parului sunt recomandate anumite culori si nuante care pun in valoarea clienta.

Sedinta 2 presupune o analiza amanuntita a garderobei clientei si deseori se face la sange, in sensul ca se renunta la multe haine fara mila:) Si trebuie sa spun ca si eu personal sunt mare fan al acestei trieri.

Ultima faza si aici citez “nu inseamna sa mergi sa spargi banii aiurea la mall” ci chiar sa pleci la shopping ca la hypermarket, cu lista dupa tine, cu bugetul foarte clar stabilit.

Chiar era cineva curios daca sedintele de consiliere se fac in fiecare anotimp si raspunsul a fost nu. Eu personal tind sa cred ca persoana respectiva mai si invata ceva din toata experienta asta. Daca nu , cred ca mai plateste o data. Cat costa? O consiliere completa cica ar ajunge pe la 350 de euro.

Mi se pare un job destul de interesant dar pe de alta parte cred ca e  destul de munca sa iti gasesti clientela. Dar na, nu toata lumea are timp sa se gandeasca sa-si organizeze dulapul in haine de weekend si seara si haine de job! Slava Domnului, ca altfel n-ar mai exista un job atat de dragut!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: