Utile in bucatarie

16 Jan

Daca cititi acest post probabil va intrebati ce m-a apucat sa scriu despre asa chestii banale. Pe naiba, cand te apuci pt prima data in viata ta sa faci un snitel, te iei dupa reteta, insa..surpriza…nu-ti spune nimeni lucrurile elementare, pe care evident, tu nu le stii… chestii de genul prin ce sa dai mai intai snitelul: ou, pesmet sau faina? (parca asta era nelamurirea mea).

Deci, been there, done that, nu a mers! Simt ca trebuie sa va zic si voua ce sa nu faceti, sa nu mai treceti inutil prin situatii jenante, sau sa treceti mancaruri jenante prin stomacul vostru:)

Chec dupa o reteta cu 2 oua in care nu se spune ca trebuie sa bati albusul spuma. Tineam eu minte ceva de la mama, insa cum de obicei arunc ingrediene intr-un vas, le mixez si iese bine, nu m-am gandit ca reteta asta nu va iesi prea buna.

Visine in chec: se duc la fund si ramane fundul umed:D

Piure la blender: iese o pasta cleioasa si scarboasa care numai gust de piure nu are.

Glazura alba de zahar pudra facuta cu apa. Pai daca ii puneti apa cum scrie pe plic, o sa va iasa fix apa cu zahar, glazura transparenta. Bagati cu iaurt sau smanatana, ii da o consisteta mai buna.

Paste cu fructe de mare, doar ca fructele de mare luate din conserva (suc propriu sau marinata). Nu conteaza ce versiune, au iesit gen paste cu conserva de peste😦

Tort crapat: daca faceti tort in forma speciala, chiar daca forma e detasabila si iese tortul fara sa-l rasturnati, intoarceti-l cu fundul in sus cand puneti crema/ornati deoarece fundul este perfect plat, fata este crapata si denivelata! Eu nu m-am prins si am pastrat bombaciunea la suprafata. A iesit un fel de vulcan!

Ornare cu fructe congelate: din vasta mea experienta am observat ca daca vrei sa ornezi cu fructe congele, din astea se scurge zeama la greu si-ti strica aspectul. Deci, ori dedecongelati/uscati bine, ori puneti naturale, e mai sigur.

Aluat in forma: pentru a putea scoate forma perfecta, ca la nisip, va amintiti, nu bagati cutitul😛 Neaparat sa ungeti forma bine cu unt, apoi sa raciti prajitura vreo 10 min, apoi sa o lasati si cu susun’jos vreo 2, si abia apoi sa incercati subtil sa o scoateti. Daca nu iesie, nu va panicati, loviti-o putin de o margine pt destabilizare si apoi gata!

Cam atat, va mai anunt cand mai fac vreo nazbatie…sau tine loc de cura de slabire sa fii novice in bucatarie😀

Sursa poza: aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: