Ghid de supravietuire (culinara) in provincie

3 Jan

A se citi de catre bucuresteni, ca astia au fite cand ies de la ei din capitala:)))) M-am gandit ca este un must acest ghid deoarece am luat atatea tepe si am iesit dezamagita de atatea ori incat trebuie ca vi s-a intamplat si voua.

Deci, cand va duceti prin provincie, incercati sa luati aminte:

1. mancarea servita nu are legatura cu ambianta localului sau cu preturile din meniu. Pur si simplu astia investesc in design interior la greu. Deci un local care arata dragut, nu va garanteaza experienta gustului, poate doar a vazului.

2. un meniu sofisticat, cu multe pagini nu inseamna ca ar fi chiar niste preparate bune, nu va bagati la combinatii, luati chestii de baza, cascati ochii la vecinii de masa, vedeti ce comanda si altii si ar trebui sa fiti ok.

3. nu va luati limonada sau cocktailuri. Un cocktail in provincie poate insemna orice. Eu de exemplu am baut o Margarita clasica intr-un pahar de Martini, Preparatul avea culoarea roz si o cireasa inauntru. Bineinteles, nu s-a pus problema sa existe sare pe pahar.

4. daca e sa sa fiti intr-o zona recunoscuta pentru anumite mancaruri, incercati ca daca nici pe alea nu stiu sa le faca, apoi n-or stii pizza! Exemplu: in Delta am mancat cele mai bune preparate din peste, in schimb pastele, pizza si alte nebunii erau oribile.

5. documentati-va putin pe net inainte: “unde se mananca bine in…” sunt cautari frecvente la google.

6. luati si voi ceva snacksuri sa aveti mereu cu voi, in anumite zone nu exista nici macar magazine mixte, d’apoi restaurante.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: