Gura Portitei

9 Aug

Si nu  am sa vorbesc despre “o farama de paradis”, o “insula din Caraibe” cum mai zicea un taran probabil care nu stie cum arata nici din poze o insula din Caraibe! Deh, netul asta…

Vreau sa fie o postare utila si placuta, prin urmare sa va spun cum se ajunge pe bune, nu cum e plin netul: pana la Jurilovca si apoi cu barca:))) Deci din Bucuresti – autostrada soarelui rasare – Slobozia si apoi pe drumul vechi spre mare: Giurgeni- Vadu Oii- Slava Rusa si apoi la un moment dat in loc sa faceti spre Constanta sau Tulcea, e indicator spre Jurilovca. Practic e un drum drept inainte: de la Slobozia catre Tulcea, doar ca Tulcea e mai departe putin. Avand in vedere faptul ca este doar un singur sens de mers, pe la 5-6 dimineata e ideal, nu e nicio masina sa va incomodeze..pustiu pustiu.

ok, ajunsi la Jurilovca, din port (vedeti indicator spre Gura Portitei, nu aveti cum sa-l ratati) va luati loc in barca 1h si 15 sau in vreo salupa rapida, 15 minute dar costa mai mult. Biletul normal pe barca este 50 lei dus intors.

La destinatie, veniti fratilor cu mancare caci nu exista magazine, doar un restaurant al lor acolo. Am vazut ca toata lumea vine echipata cu bautura si mancare, si sincer va recomand sa va luati macar apa si niste fructe de acasa…asa de vitaminizare. Cazarea, am stat la vila Delfinul, execrabila, nu pot sa zic ca era jeg, insa totul era vechi vechi si urat, uzat, scurgerea la baie infundata…in schimb lcd-ul era nou:))) Nu merita de nicio culoare 40 de euro pe noapte..macar de bagau mic dejun in ei.

Dar exista si parti pozitive: apa curata cu valuri imense, plaja curata plina de scoici (am adunat unele atat de mari si frumoase incat le-am dat suveniruri),plimbarea cu hidrobicicleta pe lacul Golovita:D Mai departe, cateva poze…

       

                   

Si alte chestii marfa: casutele de pe insula cu terasa si ponton fiecare la canal, linistea (desi asta nu e chiar pt mine), salbaticia, si MANCAREA dementiala! Bineinteles daca stiai ce sa comanzi: va recomand cu mare caldura plachia de crap  la portie cat pt 2 persoane, crapul la gratar, fileul de salau si borsul de peste nemaipomenit. Va zic sincer ca nu sunt mare amatoare de peste, dar aceste preparate erau atat de bune si pestele atat de mare si gustos incat mi-a parut rau ca am plecat de acolo. Iar la intoarcere desi ne-am oprit la complexul Lunca, operat de aceeasi firma, plachia si borsul ne-au dezamagit.

Una peste alta, recomand macar o data in viata.

2 Responses to “Gura Portitei”

  1. Andrei Lefter 12 August 2011 at 8:59 pm #

    Foarte misto pozele, in special alea la 180 grade!🙂
    M-ai inebunit cu plachia!!!

    • Lavy 18 August 2011 at 9:51 pm #

      plachia rulez!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: